Fjord-cruise mot Nordenskiöldbreen & Pyramiden

Levert av Henningsen Transport & Guiding


Verdens nordligste fjord-cruise, med MS Langøysund og MS Billefjord.

Skriv et nytt kapittel i din reisedagbok!

Vi setter kursen mot Billefjorden mot Nordenskiöldbreen. Mulighetene er mange til å oppleve det rikholdige arktiske dyre- og fuglelivet. Hold øynene åpne for både hval, sel, kobbe og et yrende fugleliv i fuglefjellet ved Diabas. Og er vi riktig heldige, lusker en isbjørn rundt inne ved breen.
Guiden ombord vil fortelle om Longyearbyens historie, isbreer, dyre- og fugleliv og har kanskje også en “polarskrøne” eller to på lager…

Varm lunsj, rett fra grillen, serveres ved breen.

Marinert hvalkjøtt, ovnsbakt laks og grillbein står på menyen. Servert med pastasalat, ris og vårt eget lokalbakte brød.
(Så langt det er mulig, vil vi ta hensyn til mat allergi eller ønske om spesialkost, så fremt dette er varslet på forhånd. For spesialkost som inkluderer ingredienser vi normalt ikke har på menyen, kommer et tillegg på kr. 50,- som betales ombord.)

Tidlig i sesongen er Billefjorden ofte dekket av is og det er derfor mulig at vi kun kan observere Pyramiden og Nordenskiöldbreen i det fjerne. Fjordcruiset vil følge iskanten, med fantastiske muligheter til å oppleve det fantastiske dyrelivet som trives godt i dette området.

Om vær og isforhold tillater det, klapper vi til kai i Pyramiden hvor den Russiske guiden venter med rifla på skulderen. Vi ønskes velkommen med et hjertelig smil: ”Welcome to Russia”.”
I Pyramiden kan det være isbjørn – det er viktig å holde sammen i en gruppe, mens vi sammen med guiden går på oppdagelsestur i byen.

På veien tilbake til Longyearbyen, tar vi turen innom Skansbukta, hvor guiden ombord forteller den tragiske historien om Svenskhuset.

Tidsplan: (*indikerer ca tidspunkt)
08:15    Buss fra flyplass/campingplass**
08:30    Buss fra hoteller/overnattingssteder**
09:00    Avgang fra Longyearbyen
13:00*  Nordenskiöldbreen – Lunsj
14:00*  Ankomst Pyramiden
16:00*  Avgang Pyramiden
19:30*  Ankomst Longyearbyen

*Tidspunktene ovenfor er avhenging av vær, vind, dyreopplevelser og utsett eller henting av gjester i felt.
**Buss fra: Flyplass/Camping, Coal Miners, Gjestehuset 102, Spitsbergen Hotel, Svalbard Hotel, Basecamp, Svalbard Lodge, Radisson BLU, Russkiy Dom, Mary Anns Polarrigg

Ta med varme og vindtette klær, inkludert lue og votter.

Priser*:

Voksen: NOK 2300,-

Barn fra 2-13 år: NOK 1500,-

Babyer 0-1 år:  Gratis (men må registreres i bestillingen uansett!)

*Prisen inkluderer ikke bookingavgifter. 

Husk kikkert og kamera!

Bar med alle rettigheter. Vafler, kioskvarer og suvenirer kan kjøpes ombord.
Både kontanter og kort kan benyttes ombord.

Minimumsantall på alle turer er 1 fullpris betalende gjest. (om ikke annet er oppgitt) Refusjon gis kun dersom HTG avlyser turen.
Ingen refusjon om vær, vind og/eller isforhold gjør det nødvendig å endre ruten eller at vi ikke kan legge til kai i Pyramiden eller Barentsburg.
Vi anbefaler våre kunder å ha reiseforsikring. Det gis ingen refusjon ved sykdom, eller kansellering/forsinkelse av fly/båt.
** Et tillegg på kr. 50,- vil bli belastet ombord, i tilfeller hvor gjesten ønsker spesialkost (Vegetar/Vegan). Spesialkost må bestilles senest klokken 15 dagen før avgang.

Velkommen ombord på verdens nordligste fjord-cruise.

Kanselleringsvilkår her

13A5576 5060

13A5616 4060

CIMG2918 3

22809970 10212364668766296 1806494861 n

Periode:

vår

Tidspunkt:

08:30

Vanskelighetsgrad:

For alle

Varighet:

10 timer

Pris:

2300,-*

BESTILL HER