Båttur til Barentsburg & Esmarkbreen – Polar Charter

Levert av Polar Charter


Vi går til Barentsburg på tirsdager, fredager og søndager. Henting starter klokken 08:30 fra øverst i Longyearbyen
og vi drar fra kai klokken ca. 09:00.

På tur mot Barentsburg gjør vi først et stopp innom Esmarkbreen. For å komme oss dit må vi krysse Isfjorden. Mens vi gjør det vil det
majestetiske landskapet bestående av et aktivt dyreliv og høye fjell komme mer og mer tilsynet.

Jo nærmere vi kommer isbreen vil den reise seg opp fra sjøen, og viser alle skuelystne hvor mektig den er. Her vil vi ligge i ca 15 minutter mens guiden ombord vil fortelle om dens historie.

Nå settes kursen mot Barentsburg, og mens vi på ny krysser deler av fjorden en gang til, blir det servert varm lunsj bak på dekket.

Så når vi ankommer byen vil dere være mette og klare for å høre om historien til Svalbards Russikse hovedstad. Dette er den andre største byen på Svalbard, og har mye historie og fortelle. I dag bor det rundt 450 personer er, med russisk og ukrainsk bakgrunn.

Her var det kommunismen som holdt fortet, og dette er det tydelig bilde av, når det første som møter deg når du kommer opp til sentrum av byen, er en statue av Lenin.

Den lokale guiden vil ta dere med på en rundtur gjennom byen og fortelle om dens historie mens dere ser på bygningene. Turen ender opp utenfor hotellet, hvor dere kan slappe av med en kaffe eller besøke suvenir butikken.

På tur tilbake mot Longyearbyen passerer vi Colesbukta, og guiden om bord vil fortelle om dens historie mens vi seiler forbi.

Hele tiden er vi på utkikk etter hval som er blitt oftere og oftere er å se i fjordene rundt Longyearbyen. Er vi heldige nok til å kunne se dem, så vil vi gjøre et stopp. Hvalene som oftest er sett er beluga og vågehval. Men noen ganger er vi så heldige at vi også får sett spekkhogger, finnhval og blåhval. Finnhvalen er den neste største hvalen i verden, og blåhvalen er det største patte dyret!

Priser:

Voksen
NOK 2150,–
Senior
NOK 1950,–
Barn (6 til 15 år)
NOK 1000,–
Barn (0 til 5 år)
NOK 0,–

polar girl NUNO Cruz Esmark

polar girl boat

Polargirl BRB

Periode:

Sommer

Tidspunkt:

08:30

Vanskelighetsgrad:

For alle

Varighet:

10 Timer

Pris:

2150,-

BESTILL HER