Ny-Ålesund – Verdens nordligste by

Levert av Better Moments


Denne gamle gruvebyen, Ny Ålesund, er i dag en av de største forsknings byene i Arktis. Og var også start punktet til de mange nordpol ekspedisjonene på begynnelsen av 1900-tallet, blant annet Roald Amundsens luftskip «Norge» i 1926.

Vi plukker dere opp på hotellet og kjører til havnen hvor båten vår ligger. Dette er en lukket RIB båt med panorama utsikt. Det er varmt inne, og vi har toalett og drikkeservering. Det er også mulighet å stå ute på båten.

Etter en sikkerhetsdemonstrasjon vil vi dra ut Isfjorden og sette kursen nordover. På vei gjennom Forlandsundet vil vi kjøre innom Poolepynten, hvor det ofte ligger en hvalross koloni å slapper av på land. Her vil vi ta et kort stopp og legge til rette for fotografering av disse fasinerende dyrene. Etter 3-4 timer ankommer vi Kongsfjorden. I klart vær vil vi kunne se Tre kroner, som er tre nunatakker som stikker opp av Kongsbreen. Disse «fjellene» representerer Norge, Sverige og Danmark. Kongsfjorden er omringet av isbreer og vi blir ofte møtt av vakre isfjell, som har kalvet fra disse breene.

Når vi ankommer Ny-Ålesund vil vi forlate båten og benytte oss av muligheten til å ta en runde i denne koselige lille byen. Her er det masse historie å fortelle og vi vil blant annet besøke masten hvor Roald Amundsen ankret luftskipet «Norge» før sin ferd mot Nordpolen. Vi vil også besøke verdens nordligste postkontor hvor man kan sende brev eller få stemplet passet sitt. Her ligger også en liten suvenirbutikk vi kan besøke før vi finner et fint sted å nyte en lunsj.

Kan tilpasses rullestolbrukere. Ta kontakt ved booking.

Better Moments har rett til å endre destinasjon om været ikke tillater oss å kjøre planlagt rute. Aldersgrense 4 år. Vi krever et minimum på 5 personer på denne turen. 

Isfjord Radio BM 6

isfjord radio 3 BM

Bm isfjord radio 2

Periode:

Sommer

Tidspunkt:

08:00

Vanskelighetsgrad:

Enkel

Varighet:

11 timer

Pris:

3990,-

BESTILL HER