8 dager Spitsbergen kajakkekspedisjon i Isfjorden

Levert av Svalbard Wildlife Expeditions


Sommeren på Svalbard gir en variert opplevelse av storslått natur, rikt dyreliv, historiske kulturminner og ikke minst følelsen av fred og ro i urørt natur.

En reise gjennom det arktiske landskapet blir flottest gjennom tilstrekkelig med tid og stillhet til å sanse og fordøye opplevelsene.  7 dager på tur med kajakk som fremkomstmiddel vil gi deg tid og stillhet til en uforglemmelig reise. I tomanns kajakker legger vi turen til fjordene i hjertet av Svalbard. Her vil vi på vår arktiske sjøreise komme oss inn i den urørte naturen, og møte varierte natur- og kulturopplevelser.

Fra storslagne fjell, via åpne sletter til spektakulære brefronter. Fra 300 år gamle spor etter polarfangst til dagens moderne fangst på Svalbard

Dag 1:

God planlegging, hyggelig turfølge og nøye forberedelser er halve turen! Det er derfor viktig at alle turdeltagerne er på plass i Longyearbyen i løpet av ettermiddagen, første dag. For å gi de sist ankommende deltagerne en mulighet til å komme seg på plass, vil guiden hente gjestene på deres overnattingssted kl 15:00 denne ettermiddagen.

I løpet av ettermiddagen vil du få anledning til å bli litt kjent med de andre deltakerne og være sikker på at du har med nødvendig utstyr.

Vi går igjennom ruta på kartet og gir dere en oppdatering på siste værvarsel for området. Møtet avsluttes med at vi pakker og klargjør kajakkene for neste dag. De som har behov for supplering av utstyr rekker dette før sportsbutikkene stenger kl 18:00.

Dag 2 til dag 8:

Avreise fra Longyearbyen med båt. Vi krysser Isfjorden og blir satt i land et sted på nordsiden av fjorden etter ca. 2 timer.

Her har vi en siste finjustering av kajakker og utstyr, før vi starter å padle.

Vi har nå 7 hele dager til padling og utforskning av fjordene og landet på nordsiden av Isfjorden, og vil ikke bli hentet før på ettermiddagen dag 7.

Vi padler hele dagen, og det er mulighet til at man skal ha tid til ta fotturer og toppturer i området. Rute og innhold på dagene legger gruppa opp i lag med guiden, etter rådende værforhold og deltagernes ønske. Området som det skal padles i har en spennende historie og byr på flotte naturopplevelser.

Man vil kunne få oppleve fugler og dyreliv på nært hold og er vi riktig heldig får vi følge av hval på noen av fjordkryssingene. Alt av utstyr og proviant vil vi bringe med oss nedpakket i kajakkene og ny camp settes opp for hver dag.

Dag 8:

Henting med båt på ettermiddagen. Turen tilbake til Longyearbyen tar ca. 2 timer. Vel tilbake vil vi rydde opp etter oss og komme oss til gjestehuset for en dusj. Kvelden avsluttes med en felles middag.

Her følger en liten beskrivelse området og innhold på turen:

I løpet av dagene vil vi bruke tid i Ekmanfjorden, dette er en av de flotteste fjordene på Svalbard med idylliske bukter, holmer, spennende geologi og historie. Vi vil padle langs østsiden av fjorden inn til Tolmodbukta og Coraholmen. Vi går i land på Coraholmen, her finner vi kritthvite strender med utallige koraller og et fascinerende landskap med mange små innsjøer.

Vi padler helt i de innerste delene i Ekmanfjorden og inn til Selfstrømbreen, og underveis gjør vi strandhogg hvor vi ser på gamle fangstanlegg.

Her inne er fjellene i karakteristisk i rød sandstein, og dersom været er bra kan en topptur opp på fjellet Colosseum være en fin avveksling og mulighet til å få se Svalbard og fjordene fra et fugleperspektiv. Etter breen krysser vi over til vestsiden av fjorden og fortsetter mot Flintholmen.

Her finner vi naturens eget ”badeanlegg” Her kan den som vil få vasket av seg dager med svette under fossen som kommer fra Ekmanfjellet eller ta seg en liten svømmetur i kulpen under fossen.

Turen går innom Sveaneset og når vi runder neset møter vi synet av den mektige Sveabreen og bukta foran denne som er full av is fra breen. Vi slår camp på stranden med utsikt mot breen og har bakgrunnsmusikk fra breen som kalver.

Padlingen foran Sveabreens imponerende front er virkelig et av turens høydepunkter. På forsvarlig avstand fra den kalvende brefronten vil vi virkelig få et bilde av det imponerende elementet.

Turen går mot Bohemanneset, der er det flott og sette opp camp med utsikt mot Isfjorden og Nordfjorden. Underveis langs Bohemanflya vil vi gå i land for å se på det gamle gruveanlegget til kjøpmann Zakariassen – stedet hvor kullgruvedrift startet på Svalbard på midten av 1800 – tallet.

Da våre grupper er internasjonale, foregår guiding på engelsk. Ta kontakt om norsk tale ønskes.

OBS! Deltagerne må være i Longyearbyen senest dagen før avgang på ettermiddagen, for gjennomgang!

Periode: Juli
Dager: 17.07.2022
Tidspunkt: 15:00
Varighet: 1 + 7 dager
Pris 1: NOK 24.620
Pris 2: NOK 500,- Sovepose kan leies

Generelt om turen:

Gjennomføring av turen kan variere noe ut fra turbeskrivelsen. Vær og vind kan gjøre at turen blir kortere / eller lengre enn skissert. Dette vil i så fall gå ut over de siste dagene. Ved dårlig vær er området i Ekmanfjorden godt skjermet og vi vil da bruke mer tid her.

Krav til deltakere:

Det stilles krav til at man er kjent med kajakkpadling og har noe trening i padling. Dog stilles det ingen krav om erfaring fra overnattingsturer med kajakk. Guiden vil gi instrukser om hvilke sikkerhetsregler som gjelder og vi padler i tørrdrakter. Daglig vil vi tilbringe ca 8 timer i kajakkene, dagen vil bli lagt opp i etapper på 1 ½ til 2 timer padling før vi går i land for en kortere pause. Turen er middels krevende med tanke på fysisk form.

Prisen inkluderer: Transport til/fra overnattingssted, kajakk, kajakkbekledning, mat, telt, liggeunderlag, avslutningsmiddag, guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Prisen inkluderer ikke sovepose som kan leies for NOK 500,-.

Minimum 4 og maksimum 12 deltakere

SWE exp bille

SWE exp.billefj

SWE exp.billefj1


Periode:

Sommer

Tidspunkt:

15:00

Vanskelighetsgrad:

Middels krevende

Varighet:

8 dager

Pris:

24 620,-

BESTILL HER