Wildlife Safari: 2 dager snøscooterekspedisjon til Østkysten

Levert av Svalbard Wildlife Expeditions


I løpet av to lange dager vil denne turen tilby en konsentrert Svalbardopplevelse. I en liten gruppe går ferden over de store breer mot Østkysten av Spitsbergen og Mohnbukta.

I dette isbjørnlandet vil man virkelig kunne få følelsen av å være alene ute i villmarka, langt fra sivilisasjonen. Natten ute tilbringes i den varme og trygge atmosfæren i vår enkle villmarkshytte i Fulmardalen.

Der i hyttas lune og intime rom lager vi middag i fellesskap og får tid til å fordøye dagens opplevelser. Neste dag går ferden nok en gang til Østkysten og isbjørnriket. Turene kjøres i små grupper, med maksimum 6 gjester. Turene går lørdag-søndag i mars/april/mai.

Dag 1 (lørdag):

Etter frokost vil guiden hente deg på bostedet kl 08:00 for transport ned til vårt lager og en gjennomgang av turen. Dette gir deg anledning til å bli litt kjent med de andre deltakerne og vi pakker og klargjør utstyr for turen. Vi går gjennom planlagt rute på kartet og gir dere en oppdatering på siste værvarsel for området. Utstyr og bagasje surres på sledene, og du får utdelt solid og varm scooterbekledning.

Vi beregner å kjøre ut fra byen ca. klokken 11:00. Dagens etappe går gjennom Adventdalen og ut Sassendalen.

I Fulmardalen, som er en sidedal til Sassen står vår ”fangsthytte”. Etter en kort stopp ved hytten, setter vi kursen over breplatået mot nordøst og ned i Mohnbukta på østkysten. Ute på isen er muligheten til stede for at vi får se isbjørn og med jevne mellomrom vil vi stoppe for å speide etter bjørn og sel. En lang dag med scooterferd gjennom arktisk eventyrland ender i vår fangstmannshytte i Fulmardalen. Her tilbereder vi middag og gjør oss klar for natten i et lunt og trygt rom.

Dag 2 (søndag): 

Vår siste dag i den arktiske villmarken byr på en ny mulighet for å legge turen over til østkysten via en annen rute enn gårdagens. Denne dagen setter vi kursen rett øst over til Agardhbukta.

Her kommer vi inn på isen i Storfjorden noen mil lenger sør enn gårdagen, og vil få nye muligheter til å speide etter dyreliv på isen i øst.

Dersom været tillater det legger vi returen hjem om Sveagruven, og Paulabreen i Van Mijenfjorden. Vi vil være tilbake i Longyearbyen ca. kl 17:00.

Periode: februar til april
Dager: lørdag til søndag
Tidspunkt: Ukentlig kl.08:30
Varighet: 2 dager
Pris: NOK 16985,- per person (sovepose NOK 600,-)

Generelt om turen:

Gjennomføring av turen kan variere noe ut fra turbeskrivelsen. Vær og vind kan gjøre at man velger å kjøre lengre eller kortere dags etapper en det som er skissert for den enkelte dag. Det er gode muligheter for å få se isbjørn på turen, men vi kan ikke gi noen garanti. Guiden vil til en hver tid vurdere å tilpasse ruten etter forholdene.

Krav til deltagerne: 

Førerkort for snøscooter (førerkort for bil / motorsykkel er også gyldig) Det kreves ingen erfaring fra snøscooterkjøring – guiden vil gi den enkelte opplæring / veiledning. Vi har forsikring på scooteren med en egenandel på KR 6000,- Dersom annen forsikring foretrekkes må den enkelte ordne dette med sitt forsikringsselskap før ankomst.

Prisen inkluderer:

Transport til/fra overnattingssted, egen scooter, scooterbekledning, mat, overnatting i felt, guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Prisen inkluderer ikke sovepose.

*Minimum 4 og maksimum 6 deltakere.

Ved kun 2 deltagere vil det være et pristillegg på NOK 3000,- pr. person.

Ved 3 deltagere vil det være et pristillegg på NOK 1500,- pr. person.

Da kan det dukke opp andre gjester i hytta under oppholdet.

Generelle betingelser her!

Tommy Simonsen 72 WX2A7809 sq

Tommy Simonsen  95A7794 Edit EditPeriode:

Vinter/vår

Tidspunkt:

08:30

Vanskelighetsgrad:

Avansert

Varighet:

2 Dager

Pris:

16985,-

BESTILL HER