ATV Safari i Polarnatten

Levert av Svalbard Adventures


Med kompasset pekende mot Adventdalen, gjør vi oss klare for å forlate Longyearbyens belysning og tre inn i mørket. Det er først nå, i mørket, du legger merke til lyset.

På denne tiden av året er sola under horisonten hele døgnet. Perioden som kalles polarnatt, varer fra november til slutten av januar og det er ingen forskjell mellom dag og natt.

Dette gir oss muligheten til å oppleve naturens lyskilder fra månen, stjernehimmelen og kanskje også nordlyset.

Vi starter alltid våre turer med en felles brief og gjennomgang av kjøretøyet, før vi gjør oss klare for tur. Deretter kjører vi våre Can-Am Outlander ATV-er ut av Longyearbyen og inn i Adventdalen, mens vi stopper på flere historiske steder underveis hvor guiden deler sin kjennskap og personlige innsikt om området.

Byens tidligere flyplass, hundegårder og kulturminner fra gruvetiden passeres underveis.

Turen går videre til fjellet Breinosa og den aktive kullgruven: Gruve 7. På toppen av fjellet speider vi etter nordlyset og tar oss tid til å lytte til stillheten.

Når vi vender tilbake til Longyearbyen, besøker vi hundegården til Svalbard Husky, hvor vi får muligheten til å bli kjent med polarhundene.

Det blir også servert varm drikke og kjeks mens guiden deler flere gode historier om Svalbard og livet i hundegården.

Vi gjør oppmerksom på at alle deltakere må ha sertifikat og at ferdsel med ATV på bar eller tint mark er forbudt i henhold til Svalbardmiljøloven. Kjøring med ATV skjer derfor kun på veier hvor det er lov å kjøre med bil.

Inkludert:

Transport til og fra overnattingssted, briefing, ATV, drivstoff, scooterdress, scooterstøvler, votter, hjelm, kjørebriller, ansiktsmaske, kaffe og kjeks, turleder med ATV og sikkerhetsutstyr.

Min antall: 2 personer

Priser:

NOK 1690,- per person (sjåfør)

NOK 1290,- per person (passasjer)

Generelle betingelser her!

ATV safari polarnatt3

ATV safari polarnatt2

ATV safari polarnatt

Periode:

Høst

Tidspunkt:

10:00

Vanskelighetsgrad:

Normalt

Varighet:

3,5 timer

Pris:

1690,-

BESTILL HER