Båttur til Pyramiden og Nordesnkioldbreen med Polargirl

Levert av Polar Charter


Vi går til Pyramiden mandag, onsdag, torsdag og lørdag. Henting starter klokken 08:30 øverst i Longyearbyen og båten forlater kai klokken ca. 09:00

Vær med oss på en oppdagelses reise i en by hvor tiden har stått stille, nemlig spøkelsesbyen Pyramiden. På tur mot Pyramiden avlegger vi et lite besøk innom Skansbukta. Her vil guiden om bord fortelle dere om plassens historikk mens vi sakte drifter forbi. Ved ankomst til Pyramiden vil en engelsktalende russisk guide fortelle om plassenes historie.

Her er det viktig å følge nøye med på guiden og ikke ta noen avstikkere, siden det kan være isbjørn i nærheten.

Mens dere går rundt om i byen vil du se en totalt isolert by, men du kan se for deg hvilket liv det en gang var her. Rundt deg på alle kanter er det tomme bygninger, og følelsen av at tiden har stått stille er til å ta og føle på. Det ser ut til at menneskene som bodde her levde livene sine til det fulle, for bare å slipp alt de holdt i hendene en dag å så aldri komme tilbake igjen.

Det blir beskrevet som et arktisk paradis for de som levde og jobbet der i kommunist tiden.

Etter at gå turen gjennom byen er ferdig, gjør vi et lite stopp innom baren på hotellet. Her kan du kjøpe suvenirer eller noe å drikke før vi går tilbake til båten. På hotellet her er det også mulig å overnatte om det skulle være ønskelig å utforske mer av plassen.

Tilbake på båten serveres det en god og varm lunsj som nytes ute på dekk, mens dere blir fraktet bort for å se på den majestetiske breen, Nordenskjoldbreen. Breen er litt av et syn, med dens 60 meters breekant som dupper ned i Tempelfjorden.

Etter at vi ankommer breen, vil guiden fortelle om dens historie og dere får god mulighet for å ta bilder. Vi er her i ca 15 minutter.

Deretter går tuten videre mot fuglefjellet Diabas. Her skal vi kunne skimte forskjellige fugler som enten flyr rundt og gjør seg klare for landing, eller fugler som ligger i sidene av fjellet og slapper av. Så er tiden inne for å sette kursen tilbake mot Longyearbyen.

Hele tiden er vi på utkikk etter hval som er blitt oftere og oftere er å se i fjordene rundt Longyearbyen. Er vi heldige nok til å kunne se dem, så vil vi gjøre et stopp. Hvalene som oftest er sett er beluga og vågehval. Men noen ganger er vi så heldige at vi også får sett spekkhogger, finhval og blåhval. Finhvalen er den den neste største hvalen i værden, og blåhvalen er det største pattedyret.

Priser:

Voksen
NOK 2300,–
Senior (65 +)
NOK 2100,–
Barn (6 til 15 år)
NOK 1200,–
Barn (0 til 5 år)
NOK 0,–

polar girl NUNO Cruz Esmark

polar girl boat

polargirl dekk

Periode:

Sommer

Tidspunkt:

08:30

Vanskelighetsgrad:

For alle

Varighet:

10 Timer

Pris:

2300,-

BESTILL HER