Bresafari med MS Billefjord

Levert av Henningsen Transport & Guiding


En unik bresafari mot breene på nordsiden av Isfjorden.

Sjøfugl, sel og kanskje en hval samt historier om kulldriftens «vugge» på Bohemanflya er noe av det som turen kan by på.

Avhengig av vær og isforhold vil vi utforske kystlinjen på nordsiden av Isfjorden i retning mektige breer som Nansen-, Bore-, Wahlenberg- eller Sveabreen, og gå nærmere inn mot en av dem.

Dette er en unik mulighet til kanskje å kunne observere en bre som kalver ved å slippe løs store iskosser fra brefronten ut i sjøen. Det gjelder å holde øynene åpne og speide etter hval, sel og et mangfold av sjøfugl som fråtser i det næringsrike vannet foran breene.

Hvis vi er riktig heldige kan det hende det at vi kan få en glimt av isbjørn – selveste Kongen av Arktis – på vandring i området eller en koloss av en hvalross som later seg på stranda…

Vår guide/ historieforteller vil dele sin kunnskap om Svalbard og Longyearbyens historie, isbreenes fascinerende liv, arktisk klima og dyreliv og kanskje en arktisk røverhistorie eller to …

Varm kveldsmat serveres i en sval og forfriskende atmosfære foran breene.

Når vær og isforhold tillater det, vil vi slakke farten og bare nyte de vakre omgivelsene og den unike atmosfæren slik at du kan ta vare på uforglemmelige øyeblikk til din egen personlige reisedagbok.

Generelle betingelser her! 

A few people on a boat in a glacier front on Svalbard

Boat deck in freont a glacier front on Svalbard

Glacier front on Svalbard

Periode:

Sommer

Tidspunkt:

16:30

Vanskelighetsgrad:

Passer for de fleste

Varighet:

6 timer

Pris:

1800,-*

BESTILL HER