Villmarkscamp: 3 dager med fottur, brevandring og padling

Levert av Svalbard Wildlife Expeditions


Sommeren på Svalbard gir en variert opplevelse av storslått natur, rikt dyreliv, historiske kulturminner og ikke minst følelsen av fred og ro i urørt natur.

Bli med på vår Villmarkscamp med fottur, padling og brevandring.

En reise gjennom det arktiske landskapet blir flottest gjennom tilstrekkelig med tid og stillhet til å sanse og fordøye opplevelsene.

Fra storslagne fjell, via åpne sletter til spektakulære brefronter. Fra 300 år gamle spor etter polarfangst til dagens moderne fangst på Svalbard

Vi mener at god tid i fred og ro er viktig for å sanse og fordøye Svalbardopplevelsen. På denne turen vil vi få to hele turdager.

Etter en ettermiddag med kajakk til brefronten, en hel dag på breen vil vi tredje dagen gå gjennom det frodige landskapet på vestsiden av Ymerbukta, og opp langs den majestetiske Värmlandsryggen.

Dag 1:

Guiden henter dere ved overnattingsstedet klokken 07:30. Deretter kjører vi til lageret for en kort briefing og utlevering av utstyr. Etterpå går turen til kaia hvor båten som skal frakte oss venter. I Ymerbukta blir vi satt i land ved vår faste leir. Her setter vi opp leiren før vi gjør oss klare for kajakktur. Iført tørrdrakter og flytevester setter vi oss i stødige dobbeltkajakker og padler langs kysten til fronten av Esmarkbreen. Før vi starter får dere en grundig opplæring i padleteknikk. Kajakken er det perfekte fremkomstmiddelet for å komme tett på naturen og oppleve stillheten mens vi ser etter sel og sjøfugler. Vi går i land på et egnet sted for å betrakte brefronten og spise en matbit. Tilbake i leiren etter en aktiv dag, står middagen klar, og hvis været tillater det, kan kvelden avsluttes rundt leirbålet.

Dag 2:

Etter en god frokost pakker vi sekkene med breutstyr og begynner turen mot Esmarkbreen med sin imponerende front. Iført stegjern, sele, isøks og tau, går vi inn på breen med veiledning fra guiden. Vi går i taulag over klar blåis og dype sprekker. Vi spiser lunsj på breen med flott utsikt over breformasjonene og havet foran oss. Tilbake i leiren lager vi middag mens vi reflekterer over dagens opplevelser. Dette er en lang dag hvor vi tilbringer tiden på breen.

Dag 3:

Før båten henter oss, rydder og rengjør vi leiren, og deretter tar vi en avslappende fottur i nærheten. Vi forlater Ymerbukta og nyter et godt måltid om bord som skipets kokk har tilberedt. Det er lurt å spise på akterdekket da det ofte er mulig å se interessante dyr i Isfjorden. På vei tilbake til Longyearbyen passerer vi den russiske bosetningen Barentsburg og den forlatte gruvebyen Grumant før vi ser det travle fuglelivet ved Fuglefjella. Ankomst til Longyearbyen er beregnet til rundt klokken 19:00.

Programmet kan endres underveis på grunn av været og gruppestørrelsen. På Svalbard er det været som bestemmer. Hvis det er isbjørn i leiren, må vi gjøre endringer for å beskytte dem.

Generelt om turen:

Programmet kan bli endret underveis på grunn av værforhold og gruppens størrelse. På Svalbard er det værgudene som bestemmer. Isbjørn i camp vil også medføre endringer da vi er pliktig til å beskytte den.

OBS! Deltagerne må være i Longyearbyen senest dagen før avgang på ettermiddagen, for gjennomgang!

Periode: Juli- august
Tidspunkt: 07:30
Varighet: 3 dager
Pris 1: NOK 11 735,-

Det kreves ingen erfaring fra bre eller kajakk da vår guide vil gi den enkelte opplæring / veiledning.

Turen er middels krevende med tanke på fysisk form. Fotturene går i ulent terreng med mye sand / stein som underlag, det er derfor nødvendig med stødige fjellstøvler.

Det vil også være naturlig at deltagerne tar del i det daglige leirarbeidet som isbjørnvakt, matlaging, vannhenting og oppvask.

Prisen inkluderer:

 • Transport tur/retur overnattingssted
 • Mat og varm drikke
 • Telt
 • Liggeunderlag
 • Kajakkbekledning
 • Nødvendig utstyr til brevandring
 • Guide med nødvendig sikkerhetsutstyr

Anbefales å ta med:

 • Gode, varme og inngåtte fjellsko
 • Varme klær
 • Kald drikke
 • Kamera i vanntett pose
 • Dagstursekk
 • Sovepose*

*NOK 600 leie av sovepose

Du får tilsendt en anbefalt pakkeliste ved bekreftet bestilling.

Vi serverer varme måltider. Ta med egne matpakker om behov.

Større bagasje kan oppbevares på vårt lager eller på overnattingstedets bagasjerom.

closer up on 4 people kayaking near a glacier on Svalbard

SWE exp.billefj

Kayak lying on a beach in the arctic

people gathering around a bonfire near the water a glacier front in the background

A blue lake on the top of a glacier on Svalbard

a few kayaks by the distance along a large glacier front on Svalbard

walk on the top of glacier in Ymerbukta Svalbard

Periode:

Sommer

Tidspunkt:

07:30

Vanskelighetsgrad:

Krevende

Varighet:

3 dager

Pris:

11 735,-

BESTILL HER