Hiorthamn; Fottur til historiske kulturminner

Levert av Svalbard Wildlife Expeditions


Bli med på en spennende tur ut av byen, inn i den mørke polarnatten, for å oppleve lyset fra byen og en mulighet for å se naturens eget nordlys på himmelen.

Det oppleves magisk å vandre i Arktis på tundranen og se lyset fra Longyearbyen på avstand.

Hvis været tillater det, krysser vi den frosne Adventelva og setter kurs mot Hiorthhamn, en tidligere gruveby på motsatt side av fjorden av Longyearbyen.

Hiorthamn er et spennede kulturhistorisk sted, omgitt av det majestetiske Hiorthfjellet. Gruvebyen ble etablert i 1917 og gruveinngangen ligger 582 meter over havet.

Etter 1921 har det kun vært periodisk gruvedrift og siste driftsår var i 1940. I Hiorthamn var det både brakker, smie, lager, kjøkken, sag, hospital, boliger, kontor, og en rekke gruveanlegg og gruveveger.

På denne turen besøker vi de fredete bygningsmassene, og får fortalt hvilken betydning dette stedet hadde for kulldriften på Svalbard.

Dette er en enkel tur som passer for alle da landskapet er flatt. Samtidig vil du oppleve is, snø og høye fjell i et majestetisk landskap. En flott tur hvor natur møter kultur.

Vi anbefaler at du tar med en dagstursekk med plass til litt ekstra utstyr, hodelykter, kamera, snacks, noe kaldt å drikke og ekstra varme klær. Husk gode og varme fjellsko!

Periode: november – mai

Tidspunkt: 10:00
Varighet: 5 timer

Aldersgrense: 12 år
Pris voksen: NOK 1190,-

Prisen inkluderer: Transport fra overnattingssted, truger, staver, hodelykt i mørketid, varm drikke, kjeks og guide med nødvendig sikkerhetsutstyr.

Generelle betingelser her!

Hiorthamn Discover Svalbard

Hiorthfjlellet Discover Svalbard

Hiorthamn Discover Svalbard 2

Periode:

Vinter/Vår

Tidspunkt:

10:00

Vanskelighetsgrad:

Passer for alle

Varighet:

5 Timer

Pris:

1190,-

BESTILL HER