3 Dagers Hundeslede Ekspedisjon

Levert av Green Dog Svalbard


Vi henter deg på hotellet kl. 09.00 og kjører til Green Dogs hundegård i Bolterdalen, hvor ekspedisjonen starter!

Først får dere skikkelig sledetøy, heldress, støvler, lue, votter, skibriller og hals. Deretter gir guiden en grundig instruksjon i hundesledekjøring. Alle hjelper til med å sele opp hundene og spenne dem foran sledene.

Guiden kjører først med en eller to gjester og 10 – 12 hunder. Resten av deltakerne kjører to og to sammen på hvert hundespann.

Før start er det mange glade og forventningsfulle hundebjeff, men så snart vi er i gang legger stillheten seg  og Svalbards natur kan nytes og oppleves i fulle drag.

Etter ca. 2 timer når vi frem til isgrotten. Før vi med hjelm og hodelykt beveger oss ned i breens fantastiske indre, spiser vi lunsj i vår snøiglo. Imens får hundene en hvil og litt å spise, så de er klare for neste etappe.

Isgrotten dannes om sommeren av smeltevann som renner gjennom breen, men i løpet av vinteren dannes fantastiske kanaler og kunstneriske iskrystaller i den stille og kalde luften i breens indre.

Etter besøket i isgrotten kjører vi i høyt tempo ned morenen og ut Bolterdalen. Vi fortsetter til Foxdalen, hvor vår koselige lille hytte venter. Med fyr i ovnen blir det fort varmt. Mens vi venter forer vi hundene.

Om ikke nordlyset lokker oss ut av hytta for å fotografere utpå kvelden, benytter vi tiden til å kose oss. Med god mat, historier og hyttevarme til det er på tide å krype ned i soveposene.

Green Dog  sørger for soveposer, liggeunderlag og mat.

Neste morgen spenner vi hundene for og fortsetter inn mot Jansonhaugen  og Adventdalen.  Den vide, vakre Adventdalen snevrer seg snart inn og vi opplever fjellene enda tettere på.

Vi følger elveleiets vei som snirkler seg innover i landet. Vi fortsetter inn Eskerdalen og kanskje Sassendalen i spennende og variert terreng. Kanskje vi spiser lunsj ved en frossen foss, tett ved munningen av Sassendalen.

Etter en god dagsetappe bak sleden ankommer vi Spitsbergen Lodge. Lodgen er en flott hytte med strøm, soverom med køyesenger, stue og kjøkken.

I februar og mars, når lyset er magisk og der timene med dagslys er begrenset, er det herlig å nyte kvelden i komfortable omgivelser etter en dag på sledetur.

Alle hjelper til med å stelle og mate hundene før vi selv spiser middag og koser oss i den varme, behagelige hytta.

Neste dag kjører vi mot mot vest, og om tiden og været tillater det når vi et stykke opp i Helvetiadalen før vi atter kjører mot Bolterdalen.

Hundene fryder seg over å være på tur og vi blir bedre kjent med hver enkelte av dem og deres personlighet.

Siste etappe inn til Green Dog er avslutningen på vår tredagers reise med hundene. Vi er tilbake på hotellet mellom kl. 15.00 og 18.00.

Vi sørger for varmedress, vinterstøvler, lue, skibriller, mat for dere, samt guide, hunder og sleder!

Vi kjører våre turer med små grupper på maksimum 8 gjester, og alltid med guiden sine egne hunder.

Minstealder for deltakelse: 12 år

Våre guider er alle veldig profesjonelle og lidenskapelige i sitt arbeid med hundene. De er sertifiserte og deltar på det årlige SGO-kurset (Svalbard Guide Opplæringen).

Generelle betingelser her!

photo by Jan Hvizdal 11

photo by Jan Hvizdal 10

Icecave by Isi Zurn 22

photo by Jan Hvizdal 2

photo by Jan Hvizdal 1

photo by Jan Hvizdal 4

Periode:

jan-mai

Tidspunkt:

09:00

Vanskelighetsgrad:

Normal og god kondisjon

Varighet:

3 dager

Pris:

18 900,-

BESTILL HER