Snøscootersafari til Isgrotte

Levert av Svalbard Adventures


Visste du at over 60 % av Svalbard er dekket med is? Uansett hvor du ferdes på Svalbard, vil det være vanskelig å unngå å se en isbre. Men hvordan ser det egentlig ut inni disse breene?

Vi tar oss frem til Tellbreen med snøscooter, østover fra Longyearbyen, gjennom Adventdalen og Helvetiadalen. På vei hit stopper vi underveis for å sanke inn inntrykkene av naturen og de historiske landområdene. Vi trenger ikke dra langt for å finne spennende og vakre steder å utforske her på Svalbard.

— En verden av trange passasjer, glitrende snøkrystaller, istapper og naturens egne kunstformasjoner.

Vel fremme ved Tellbreen setter vi fra oss snøscooterne, finner frem hodelykten og går ned i grotten. Smeltevannskanaler på sommerstid skaper unike formasjoner og passasjer som vi tar oss gjennom. Disse kanalene forandrer seg fra år til år. En isgrotte kan fortelle oss klimahistorier om tiden da Svalbard var uten is.

I noen av islagene i grotten finnes det mange luftbobler og andre steder kan isen være glassklar, mens ofte er lagene fylt med sedimenter.

Det skjuler seg en annen verden her nede i grotta, en verden av trange passasjer, glitrende snøkrystaller, istapper og naturens egne kunstformasjoner.

Et lys i mørket

Guiden forteller oss mer om Svalbards spennende geologi. Inni grotten er temperaturen stabil med ca -3 grader. Det er vindstille og helt mørkt her nede. Vi bruker hodelykter til å lyse opp det underjordiske landskapet, se på isens detaljer og kjenne på følelsen av de digre ismassene vi befinner oss inni. Vi spiser lunsj i isgrotten eller oppe på breen, avhengig av været.

Inkludert:

Transport til/fra overnattingsted

Vinterdress, sko, votter, hjelm, balaclava, briller
Varm lunsj, varm drikke og kjeks
Pris
Kr. 2390,- per person (sjåfør)

Kr. 1390,- (passasjer)

Generelle betingelser her!

tn Winter Snowmobile Ice cave Glacier Svalbard Tommy Simonsen


DSC 9983

Tommy Simonsen 40x60 IMG 2958

Periode:

Vinter/vår

Tidspunkt:

10:30

Vanskelighetsgrad:

Middels

Varighet:

5 Timer

Pris:

2390,-

BESTILL HER